BISTRITA Forum

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

BISTRITA Forum
BISTRITA Forum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro

2 participanți

In jos

Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro Empty Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro

Mesaj  Admin 18/4/2013, 12:55

Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro. Primaria da jumatate din suma.

Societatea civilă şi revoluţionarii din Timişoara s-au declarat revoltaţi, după ce reprezentanţii Mitropoliei Banatului au luat decizia de a înlocui faimoasele trepte pe care au murit oameni în decembrie 1989.
Mitropolia Banatului a luat toate autorizaţiile pentru lucrarea de înlocuire a treptelor catedralei şi a avut grijă să primească şi finanţare de la Consiliul Local, care va plăti jumătate din costurile lucrărilor, ridicate la un total de 100.000 de euro, fără TVA.
Singurul lucru pe care Mitropolia nu l-a făcut a fost să îi consulte pe timişorenii pentru care treptele catedralei au devenit un simbol al Revoluţiei din 1989.
Este locul unde au fost împuşcaţi primii români, pe 17 decembrie, acum 23 de ani. Revoluţionarii susţin că au fost puşi în faţa faptului împlinit. Vechile trepte de mozaic au fost deja îndepărtate, urmând să fie montate, după o viziune nouă, trepte din piatră de andezit. „Treptele de la catedrală au devenit un loc simbolic pentru timişoreni. Aici este vorba de morală creştină. Ştim că s-au făcut greşeli în 1989, când, la ordinul Mitropolitului, s-au închis uşile bisericii, pentru ca tinerii să nu aibă unde să intre. A fost vorba de un ordin politic, iar Mitropolitul şi-a asumat acest gest. Înlocuirea treptelor ţine tot de buna-credinţă. Nu poţi să îţi baţi joc de locurile sacre, cum sunt treptele pe care s-a vărsat sânge. Noi am fost luaţi prin surprindere şi nici nu am avut timp să reacţionăm. Îmi pare rău să o spun, este un sacrilegiu de face Mitropolia“, a declarat Virgil Hosu, preşedintele Asociaţiei ALTAR 1989.

http://adevarul.ro/locale/timisoara/foto-video-scandal-treptele-catedralei-timisoara-acel-loc-fost-sfintit-sange-1_51644dbd00f5182b859f3a12/index.html
Admin
Admin
Admin
Admin

Data de inscriere : 26/11/2009
Localizare : Bistrita , Decebal

https://bistritaforum.forumgratuit.ro

Sus In jos

Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro Empty Re: Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro

Mesaj  Admin 18/4/2013, 13:00

Lutule...si pushkatu ...as fi vrut sa fiti voi acolo pe treptele bisericii cand a inceput armata sa traga ...sa vedeti voi cum popa statea bine mersii inauntru si voi sa fiti ciuruiti de gloante .... sa vedeti familile indoliate cum isi plangeau mortii din fata bisericii ...si popa le "alina suferinta" ...dar el era bine mersii viu si acei tineri morti !!!!

Si apoi sa va vad cum iti schimbai parerea despre biserica si de popa....si credeti-ma asta nu e singurul exemplu.... Am o cunostinta care avea pe cineva care a murit la Catedrala ... .. Rest in peace !

https://www.youtube.com/watch?v=KE5Yczqw1-4&feature=player_embedded#!
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro Empty asa este

Mesaj  Vizitator 18/4/2013, 14:06

Adevarat vorbesti !

Like !

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro Empty Re: Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro

Mesaj  Pushkatu 18/4/2013, 17:15

Admine, inteleg perfect punctul tau de vedere, legat de popi, respectiv modul cum sunt folosite bisericile ca mijloc de adunare de fonduri. Eu unul nu apar si nu sustin asa ceva!! Si cel mai important nu ii pun in aceeasi oala pe toti popii!! Sunt si popi care au facut inchisoare pentu ca au sustinat sus si tare unele lucruri, ar fi gresit sa ii uitam cand ne gandim la revolutionarii din '89. Multi au fost executati s-au au disparat subit de pe fata pamantului cand au spus cu voce tare ce cred despre regimul comunist, altii au facut inchisoare multi ani. Pana la urma si ei sunt oameni, au interesele lor si ca sa fiu complet sincer, sa fi popa e o afacere in ziua de azi, profitabila! Mie unul mi-a placut foarte mult ce am citit din Biblie. In ziua de azi e o filozofie dupa care iti poti ghida viata. Am invatat multe lucruri si pana acum cel putin mi se pare cea mai buna carte pe care am citit-o si am citit multe. Eu prefer sa nu ma compar cu nimeni si sa fac ce cred eu ca este bine pentru mine si pentru familia mea. Nici nu stau sa judec ce o facut unul sau altul la un moment dat, fiindca nu ai de unde sa sti cum e, pana nu esti pus in fata faptelor.
Pushkatu
Pushkatu
Forumist avansat
Forumist avansat

Data de inscriere : 16/09/2010
Varsta : 34
Localizare : Bistrita, Podu Jelnii

Sus In jos

Mesaj  Vizitator 18/4/2013, 17:42

Admine hai sa nu fim nedrepti! Fiecare padure cu uscaturile ei! In absolut toate domeniile gasesti oameni care merita doar dispret (de la maturatori de strada pana la medici, ingineri etc.), dar acum sa stai sa-i cauti dinadins doar pe cei dintr-un anumit sector nu mi se pare deloc corect! Eu personal pot sa iti dau mult mai multe exemple de preoti (decat ai scris tu p'aici) care s-au implicat si au ajutat comunitatea si au dat tot ce au avut mai bun din ei! Si apropo de subiect ne luam de Biserica ca au hotarat dupa 24 de ani sa cheltuie 100mii euro (nu zic ca e ok ) dar hai sa ne uitam putin mai sus de exemplu in politica si sa ne luam de aia care cheltuie milioane de euro intr-o zi! Numai un parlamentar pt. 2 zile de delegatie cheltuie cateva mii de euro din banii publici dar de asta nu vad sa te plangi... Inteleg ca ai ce ai cu "oamneii lui D-zeu" si iti respect parerea dar hai totusi sa fim corecti si atunci sa ne apucam sa-i criticam pe toti si mai ales pe cei care merita cu adevarat!

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro Empty da

Mesaj  Vizitator 18/4/2013, 23:23

Bine vortbiti toti,,

Dar cel mai bine ar fi sa inchidem subiectul , de asta nu m-am bagat nici eu in detalii !!! Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro 98962

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Admin 18/4/2013, 23:37

@Pushkatu ..ai si tu dreptate nu zic nu ! Dar sa stam cuminti in banca noastra cand ei VAND vise !!!! Stim cu totii ca inainte de a murii un om vine si ii face " Impartasanie" ca sa ii ierte d-zeu pacatele .... voi credeti prostiile astea ? Dc sa fie nevoie sa imi cante unu la cap pentru bani ....dc sa fie un INTERMEDIAR - SAMSAR intre mine si d-zeu ??? D-zeu nu stie ce am facut eu in timpul vietii? sau popa il imbuneaza pe d-zeu ? sa ma ierte ? Smile
Tot asa nepasatori si docili stam si ne uitam cu nenorocitii aia de guvernanti ne cresc preturile si darile zilnic ....gaz,apa,curent,gunoi,impozit,,,etc !! Ai vazut cum au iesit bulgarii in strada cand le-a marit factura la curent si gaz ????
@Snock ... Daca de cei de langa noi...aproape la coltu strazii ....la biserica[money maker Smile] ..ca acum e cate o biserica la fiecare 10 blocuri !!!! nu zicem nimic...ce sa zic de cei de la departare de sute de km [bucuresti , politiceni]!!!!!! Si politicienii MA OBLIGA SA PALTESC SALARIUL LA POPI !!!! Poate eu vreau sa dau banii aia la SMURD ! sau la DELFINARIU !!! Lucruri de care am nevoie in viata ... Sa dea bisericilor bani cine vrea nu sa imi ia mie din salariu..... Eu ma trezesc in fiecare zi la 6 si ma duc sa imi rup oasele la lucru ca POPA sa se trezeasca la 9 si sa isi inchida pravalia la 12 ....si nu isi rupe oasele [ Doar aici !!! Smile ] si tot din impozitul meu sa ii dea la nenorocit bani !!! Smile , cat despre ingineri, doctori , profesori...ASTIA fac ceva ... case , sanatate si cei din urma ne-au ajutat sa stam azi de vorba .....in schimb POPA ?????
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Treptele Catedralei Mitropolitane, reabilitate cu 100.000 de euro Empty da

Mesaj  Vizitator 19/4/2013, 09:12

Admine , nu este vorba ca te iarta popa cand mori sau alte chestii de genu' ,acestea sunt traditii , traditiile trebuie respectate asa a fost tot timpul din istorie se trage treaba asta.Nu trebuie sa te increzi in oameni , toti gresesc asa este pe vremea lu Stefan cel mare construia o manastire la fiecare razboi castigat , si a avut destule razboaie toate manastirile ce ne-au ramas trebuie sa le intretinem si sunt destul de multe !

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Admin 19/4/2013, 09:53

nu este vorba ca te iarta popa cand mori sau alte chestii de genu' traditiile trebuie respectate asa a fost tot timpul din istorie se trage treaba asta

NU TREBUIE respectate ... uite ca traditia de azi nu mai e cea de acum 50 de ani .... Nu mai merge lumea ....la udat...la colindat ...incet incet dispar toate prostiile astea , oamenii sant amarati ...iau un 600-800 ron salar ...crezi ca le mai arde de intins mese imbelsugate ca vin "colegii,prietenii" la udat ???? Exista si exceptii asta e just ...nu toti sant saraci ..dar majoritatea o duc greu in romania .... de azi !!
Lutule....am inteles ce vrei sa zici.. dar ? "traditile" astea sant cam scumpe.... dc nu le fac fara bani... ????
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum