Snock --> Jurnal acvariu 100 litri
2 participanți
Pagina 3 din 5
Pagina 3 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Snock --> Jurnal acvariu 100 litri
da intr-adevar te scapa de multe batai de cap dar si estetic vorbind nu se poate compara cu un DIY si e mai sigur dar mna acvaristica e un hobby destul de costisitor...
Vizitator- Vizitator
Eeeeee, nu sunt eu profi, invat si eu pe masura ce se intampa chestiile, nu crede ca eu nu o dau in bara din cand in cand ) cat despre satisfactie eu zic ca e aceiasi indiferent de cati bani bagi. Echipamentul nu face decat sa te mai scape de unele batai de cap da si cu echipament poti da gres.
Vizitator- Vizitator
Păi tu eşti profi ce sa mai ) îmi faceam 10 acvarii cum am acum cu banii care i-ai bagat tu în al tău ) oricum fac pariu că şi satisfacţia e pe măsură şi până la urmă asta contează cel mai mult .
Vizitator- Vizitator
mersi:D sper sa iasa cum vreau eu pentru ca pana acum am investit destul de mult in el (atat timp cat si financiar) )
Vizitator- Vizitator
vad ca ai revenit in forta, imi place ce vad, da-i bataie
Vizitator- Vizitator
Salutare, nu am mai scris de foarte mult timp in jurnal datorita faptului ca acvariul a fost acasa la ai mei si nu m-am mai putut ocupa de el dar acum l-am adus la mine la mures si am reinceput in forta.
Inainte de asta as vrea sa vorbesc despre fertilizantii primiti de la Robert (desi am vorbit de ei si la intalnirea pe care am avut-o atunci). Am primit de la el 2 seringi de 10 ml fiecare (din pacate n-am mai gasit o poza sa o postez), au culoarea maro inchis si o consistenta vascoasa. Inainte de a primi de la el fertilizantii mergeam pe linia JBL (ferropol si ferropol 24) iar pe aproximativ 2-3 luni cat m-au tinut fertilizantii de la Robert la plante le-a mers cel putin la fel de bine ca si pe linia JBL.
Minusuri ar fi ca au un miros neplacut si foarte foarte intepator si din cate am inteles de la Robert (daca bine-mi amintesc) o concentratie mare de siliciu. Dozam un ml la 2-3 zile (nu mai stiu sigur exact dar dozam dupa indicatiile lui) si mossul intr-adevar atunci s-a dezvoltat ft ft bine, din pacate mi-au aparut pe el nenorocitele de cianobacterii care ulterior mi-au invadat tot acvariul ( asta la scurt timp dupa ce am pus plasa peste moss ca sa il tin mai bine legat de cioata deci nu cred sa fi avut legatura cu fertilizantii ci mai degraba cu plasa respectiva). Robert mi-a spus atunci ca puteam trata usor mossul cu furazolidon (cred) zdrobit si pus peste cianobacterie dar din pacate eu scapasem deja de moss.
Revenind la noul setup cateva detalii: acvariul e acelasi, ca background am optat din nou pt. un decor 3D facut din spuma poliuretan dar de data asta l-am facut ca la carte. Am lipit pe sticla cu silicon cioburi la o distanta relativ mica pe care le-am lasat 24 de ore sa se usuce siliconul ( [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ) asta ca sa nu ma trezesc ca se ridica decorul din apa dupa un timp, dupa care am turnat spuma si am fixat in ea 2 cioate ( [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ). A urmat substratul fertilizant JBL AquaBasis Plus (5l) undeva la 1-1.5 cm ( [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ) peste care substrat inert (vreo 15-20 l nu mai stiu exact ) si acvariul la ciclat cu cateva plantute Cryptocoryne Pontederiifolia si cu resturile unui Anubias ( [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ).
In timp am mai achizitionat urmatoarele plante:
-Mayaca Fluviatilis
-Rotala Colorata
-Rotala Macandra
-Rotala Wallichii
-Heteranthera Zosterofilia
-Microsorum pteropus narrow
-Vesicularia dubyana (java moss)
-Pistia
-Valisneria giganteea
-Cabomba furcata
si ieri am reusit sa pun mana pe un pot de Eleocharis parvula (care sunt chiar curios cum va evolua in timp). Ca fertilizanti folosesc micro si macro (mai multe detalii la sectiunea Plante--> Fertilizanti), si aditie de CO2 de la o bomba cu gelatina (doar pe timpul iluminarii si urmarit constant indicatorul de CO2).
Lumina e data de 2 tuburi de 18w:
- Osram Fluora G13 T8
- Hagen Flora-Glo T8
Iluminare 8h/zi (14-22) dupa ce mai trec 2 luni o sa cresc eventual perioada de iluminare la 10h/zi.
Ca pesti am ales sa merg pe neoni + guppy( ) ) si asa m-am ales cu 22 de neoni si 4 guppy (am zis doar 4 pt. ca oricum astia-s ca iepurii si pana de craciun cred ca vor fi mai multi decat neonii) si 6 corydoras paleatus.
Cu mai multe detalii o sa revin cu un video dupa ce mai prind radacini plantele replantate si mai prind forma.
Inainte de asta as vrea sa vorbesc despre fertilizantii primiti de la Robert (desi am vorbit de ei si la intalnirea pe care am avut-o atunci). Am primit de la el 2 seringi de 10 ml fiecare (din pacate n-am mai gasit o poza sa o postez), au culoarea maro inchis si o consistenta vascoasa. Inainte de a primi de la el fertilizantii mergeam pe linia JBL (ferropol si ferropol 24) iar pe aproximativ 2-3 luni cat m-au tinut fertilizantii de la Robert la plante le-a mers cel putin la fel de bine ca si pe linia JBL.
Minusuri ar fi ca au un miros neplacut si foarte foarte intepator si din cate am inteles de la Robert (daca bine-mi amintesc) o concentratie mare de siliciu. Dozam un ml la 2-3 zile (nu mai stiu sigur exact dar dozam dupa indicatiile lui) si mossul intr-adevar atunci s-a dezvoltat ft ft bine, din pacate mi-au aparut pe el nenorocitele de cianobacterii care ulterior mi-au invadat tot acvariul ( asta la scurt timp dupa ce am pus plasa peste moss ca sa il tin mai bine legat de cioata deci nu cred sa fi avut legatura cu fertilizantii ci mai degraba cu plasa respectiva). Robert mi-a spus atunci ca puteam trata usor mossul cu furazolidon (cred) zdrobit si pus peste cianobacterie dar din pacate eu scapasem deja de moss.
Revenind la noul setup cateva detalii: acvariul e acelasi, ca background am optat din nou pt. un decor 3D facut din spuma poliuretan dar de data asta l-am facut ca la carte. Am lipit pe sticla cu silicon cioburi la o distanta relativ mica pe care le-am lasat 24 de ore sa se usuce siliconul ( [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ) asta ca sa nu ma trezesc ca se ridica decorul din apa dupa un timp, dupa care am turnat spuma si am fixat in ea 2 cioate ( [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ). A urmat substratul fertilizant JBL AquaBasis Plus (5l) undeva la 1-1.5 cm ( [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ) peste care substrat inert (vreo 15-20 l nu mai stiu exact ) si acvariul la ciclat cu cateva plantute Cryptocoryne Pontederiifolia si cu resturile unui Anubias ( [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ).
In timp am mai achizitionat urmatoarele plante:
-Mayaca Fluviatilis
-Rotala Colorata
-Rotala Macandra
-Rotala Wallichii
-Heteranthera Zosterofilia
-Microsorum pteropus narrow
-Vesicularia dubyana (java moss)
-Pistia
-Valisneria giganteea
-Cabomba furcata
si ieri am reusit sa pun mana pe un pot de Eleocharis parvula (care sunt chiar curios cum va evolua in timp). Ca fertilizanti folosesc micro si macro (mai multe detalii la sectiunea Plante--> Fertilizanti), si aditie de CO2 de la o bomba cu gelatina (doar pe timpul iluminarii si urmarit constant indicatorul de CO2).
Lumina e data de 2 tuburi de 18w:
- Osram Fluora G13 T8
- Hagen Flora-Glo T8
Iluminare 8h/zi (14-22) dupa ce mai trec 2 luni o sa cresc eventual perioada de iluminare la 10h/zi.
Ca pesti am ales sa merg pe neoni + guppy( ) ) si asa m-am ales cu 22 de neoni si 4 guppy (am zis doar 4 pt. ca oricum astia-s ca iepurii si pana de craciun cred ca vor fi mai multi decat neonii) si 6 corydoras paleatus.
Cu mai multe detalii o sa revin cu un video dupa ce mai prind radacini plantele replantate si mai prind forma.
Ultima editare efectuata de catre snock in 29/10/2014, 17:35, editata de 1 ori
Vizitator- Vizitator
Easy life nu gasesti in Bistrita, pe pepika.ro gasesti la cele mai ok preturi
Vizitator- Vizitator
Ok mulţumesc. Sapt. viitoare o să dau o raită pe la magazine să văd ce găsesc. :D
Vizitator- Vizitator
Chestia e că algele alea brune doar acum au apărut după ce am încetat să mai bag co2. O să încerc cu furazolidon să tratez local mulţumesc de sfat. Eu folosesc fertilizant feropol de la jbl dar o să îmi cumpăr şi feropol 24 pt uz zilnic. Mulţumesc de sfaturi Robert
Vizitator- Vizitator
Salut, intr-adevar evolutia e de 8 luni si am mai multe varietati de zebre gen: roz voalate si simple, "normale" simple si voalate, un exemplar de Brachydanio Frankei (Danio leopard) si un exemplar colorat in dungi rosii si abastre. Multumesc de sfaturile despre valisneria chiar nu stiam asta si majoritatea nu au radacini pe afara maine am sa rezolv cumva problema. Chiar ma intrebam de ce unele s-au "topit", multumesc inca o data! Cat despre moss e vorba de flame-moss dar s-a depus o alga verde pe el (din exterior aveam impresia ca e plastic dar cand am pus mana am observat ca e alga) si una maro, am bagat 20ml de algifen de la Sera acum 3 zile si parca cea maro a mai disparut dar asta verde inca nu! Am inteles ca s-ar putea sa fie din cauza a prea putin CO2 (eu am renuntat acum o luna la CO2 dar zilele astea fac cumva sa bag din nou) .
Vizitator- Vizitator
)) Cred ca asa suntem toti la inceput... Va doresc o primavara frumoasa, cu multa caldura in suflet si reusite in viata!
Vizitator- Vizitator
Eu am avut si moara dinaia hidoasa ce se invartea cand ieseau bulele )
Vizitator- Vizitator
Stai linistit, majoritatea au avut asa ceva. Eu aveam un bibelou ce infatisa o barca esuata intr-un recif. :D
Pushkatu- Forumist avansat
Data de inscriere : 16/09/2010
Varsta : 34
Localizare : Bistrita, Podu Jelnii
Mulţumesc:D mă amuză când văd scoicile şi coralii care le aveam la început ) dar mă încântă ceea ce a ieşit până acum ape limpezi !
Vizitator- Vizitator
Frumoasa evolutia!
Pushkatu- Forumist avansat
Data de inscriere : 16/09/2010
Varsta : 34
Localizare : Bistrita, Podu Jelnii
Foarte tare filmuletul, mare progres trebuie recunoscut
Vizitator- Vizitator
Pagina 3 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Subiecte similare