BISTRITA Forum

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

BISTRITA Forum
BISTRITA Forum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

BIBLIA - multe lucruri interesante

2 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

BIBLIA  - multe lucruri interesante Empty BIBLIA - multe lucruri interesante

Mesaj  Admin 1/1/2011, 14:51

Geneza 6:4 Uriaşii erau pe pământ în vremurile acelea, şi chiar şi după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor, şi le-au născut ele copii: aceştia erau vitejii care au fost în vechime, vitejii cu renume.
Foarte curios Dovada nr 1 scratch Dovada nr 2 scratch
Admin
Admin
Admin
Admin

Data de inscriere : 26/11/2009
Localizare : Bistrita , Decebal

https://bistritaforum.forumgratuit.ro

Sus In jos

BIBLIA  - multe lucruri interesante Empty ceva

Mesaj  Vizitator 30/7/2011, 18:08

aici este putin mai complicata treaba, adica cum se interpreteaza geneza,
Se zice ca copii nascuti de fetele oamenilor ar fi omorat ar fi dus la disparitia "Uriasilor" , Fii Lui D-zeu cu fetele oamenilor ar fi facut copii viteji si puternici, dar '' fii " Lui D-zeu tot oameni sunt de la primii oameni Adam si Eva care au avut 2 fii , Cain si Abel , Abel a fost ucis de Cain si dupa Eva a mai facut un copil care D-zeu i-ar fi zis sa'i puna numele Set si de acol a inceput sa vina copii Lui D-zeu , Set ar fi primul copil recunoscut dupa ce Cain la ucis pe Abel ,,, asa ca nu stiu dc ar fi copii aceea mai inzestrati cu puteri nu stiu pentru ca tot de oameni normali ar fi fost facuti.
Mna , nu stiu Smile

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

BIBLIA  - multe lucruri interesante Empty Re: BIBLIA - multe lucruri interesante

Mesaj  Admin 30/7/2011, 19:15

Lutu !!!!!!!!!!!! "fii lui d-zeu " erau INGERII .... ;) No
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

BIBLIA  - multe lucruri interesante Empty ma bucur

Mesaj  Vizitator 31/7/2011, 03:06

ma bucur :D ca ai spus ingeri , aici am vrut sa ajung si sa va zic ca fii Lui D-zeu nu sunt ingeri , ( ma rog , toti sunt fii Lui D-zeu ) dar mna aici este vb, despre altceva,, stiu ca toti va-ti gandit despre ingeri ca fii Lui D-zeu dar nu este asa,,Admin aici iti raspund tie nu sunt pocati nu sunt martoru' lu cine stie ce vrajeala sunt doar nu stiu intreabal pe pushkatu' si asculta ce urmeaza acuma :D

Într-adevăr, termenul de „fii ai lui Dumnezeu” s-a folosit cu privire la îngeri (Iov 1:6 Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor).

Să fi fost deci „fiii lui Dumnezeu” îngeri buni sau îngeri căzuţi? Prima problemă pe care o avem aici, este cu privire la capacitatea de reproducere a îngerilor. Domnul Iisus a afirmat că la înviere, oamenii vor fi ca îngerii, nici nu se vor căsători, nici nu se vor mărita (Matei 22:30 Căci la înviere, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer). Acum, noi ştim că îngerii lui Dumnezeu au fost în vizită la Avraam, au apărut ca oameni, şi au fost găzduiţi de Avraam şi chiar au mâncat în cortul acestuia. Dar noi ştim că la porunca lui Dumnezeu, îngerii pot face orice! Ce pot ei face FĂRĂ porunca lui Dumnezeu?
Dar ei sunt fiinţe spirituale, nu corporale. Pot îmbrăca corp, la dispoziţia lui Dumnezeu, dar fără Dumnezeu, ei nu pot face aceasta. Ca fiinţe spirituale, nu au sex şi nu pot participa în sex. Deci, explicaţia pentru expresia „fiii lui Dumnezeu” trebuie căutată în altă parte.

De aici raspunde Admin :D ,
( pt. ca vine o incrucisare foarte complexa care si pe mine ma lasa putin in ganduri ,, sincer este cam complicata religia asta . poate nu am eu atitudinea sa o pot deslasuii nu stiu )

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

BIBLIA  - multe lucruri interesante Empty Re: BIBLIA - multe lucruri interesante

Mesaj  Pushkatu 31/7/2011, 04:57

Stai linistit ca nu ai fi primul. Pana in ziua de azi, cunostiintele omenirii legate de spirit si tot ce tine de domeniul spiritual sunt doar interpretari sau cel mult niste fragmente. Chiar daca ar fi sa luam elemente din toate religiile si credintele care exista pe Pamant si sa completam fiecare cu ce lipseste tot nu am gasi un adevar, in adevaratul sens al cuvantului. E ca si cum ai gasi la un puzzle piesa care intregeste un copac din peisaj, dar peisajul complet e o padure uriasa.
Pushkatu
Pushkatu
Forumist avansat
Forumist avansat

Data de inscriere : 16/09/2010
Varsta : 34
Localizare : Bistrita, Podu Jelnii

Sus In jos

Mesaj  Admin 31/7/2011, 12:22

Lutu :
Pot îmbrăca corp, la dispoziţia lui Dumnezeu, dar fără Dumnezeu, ei nu pot face aceasta
de unde stii tu ca nu pot fara d-zeu sa faca asta ? ispita era mare !!! femeile bunoace ...si daca noi aratam ca dumnezeu inseamna ca si ei fac sex sa se inmulteasca !!! D-zeu nu este atotstiutor...cum zic unii...EX: adam si eva au mancat din mar FARA STIREA LUI ...si ei s-au ascuns.... :D , si d-zeu a stigat UNDE SANTE-TI ??? poi de ce a mai strigat unde sant atata timp cat el stia totul ???????????????????? POI NU STIA ....a venit sarpele langa ei sa ii ispiteasca !!!!! si d-zeu la lasat sa ii ispiteasca...fiindca nu stia ca sarpele e acolo sa isi bage laba in "lucrarea lui" Smile
La maria cum a ramas insarcinata de la "DUHUL SFANT " ????? ai auzit de" FERTILIZARE IN VITRO "????? Unde ai vazut scris tu ce a facut isus de la nastere pana la moarte ????? in afara de cateva pasaje...amarate ??? Ce a facut timp de 33 de ani ...a crescut ca si un copil normal ? s-a batut cu alti copii ? a avut bolile copilariei ? a murit virgin ? sa certat cu parintii ? era zdrenturos ...sau avea haine de matase...??? Au avut de mancare sau nu ? a facut" minuni "cat era mic? ca nu erau bogati ...iosif dulgher si maria .... ????? ce era ?unde muncea ? la farisei ?
Si multe alte cazuri sant in biblie ...de genul asta ....lutu mai ai de citit .... incepe cu C.K. STEAD = numele-meu-a-fost-iuda...sa nu mai zic de manuscrisele de la marea moarta si declaratii obtinute cu greu de cercetatori...ghigames si multi altii
Dar e bine ca incet incet o sa ajungi la locul potrivit ...si daca o sa gandesti liber ,,...nu inpins de la spate de unii si altii ....o sa vezi singur realiatea [dupa cum spunea si sarpele : daca mancati din acest mar o sa fiti ca d-zeu Smile ]
lutu daca mai ai chestii interesante ...fa topic nou doar cu "chestia care te intriga" si o dezbatem aici pe toate partile...nu zic ca eu am dreptate !!! poate ai tu....eu sant dispus sa discutam toate punctele de vedere ....

lastbravo Oricand esti binevenit in discutie ...si oricine altcineva care are ceva de spus !!!
Oameni de rand nu vor avea acces la toata informatia deoarece Biserica nu permite acest lucru.
Aceasta afirmatie nu o fac multi " oameni de rand" fiindca multi nu isi dau seama pe ce pamant traiesc !!!!
Cand mai vad cateodata la televizor ca se omoara pentru o palma de pamant ....sau cine are cea mai tare masina ..sau haine etc ....si sant atatea lucruri minunate in lumea asta si atatea mistere care de abia asteapta sa vada lumina zilei ....daca ii intrebi cum functioneaza corpul uman ...care sant functiile de baza ale corpului ....ce este pamantul ...cum este axa de rotatie ...ce este stratosfera sau alte chestii normale pentru unii bizare pentru ei !!! HABAR NU AU !! nici eu nu stiu multe ..dar macar ma intereseaza ..ce este pamantul ? ce rol are ? al cui este ? de ce toate corpurile ceresti sant rotunde ? si nu patrate ,trapezoidale .dreptunghiulare ...etc ?
Cat despre informatia ascunsa de VATICAN ...ca ei au acces la toate descoperirile arheologice ...si majoritatea echipelor de arheologie sant finantate de VATICAN sa aibe ei primi acces la documente sa le studieze si apoi sa le ascunda daca au informatii doveditoare ca CRESTINISMUL este o prefacatorie ....sa tina "prostimea" in mana [ Uite un fragment aici ] adevaratele manuscrise sant in arhivele VATICANULUI ..care nu s-au studiat niciodata de nimeni !!!!
Incercati sa stati de vorba cu un preot
nu ai ce vorbi cu ei ...astia nu stiu decat sa iti ia bani ...daca iti rupi piciorul sau altceva mergi la doctor[ poti sa zici ca el e d-zeu ...el te face bine ] nu la popa... nu ii asa ?
Un alt aspect este acela ca biblia scrie ca sufletul moare odata cu trupul
Asta este tare interesant lastbravo...ce este sufletul..unde se afla el in organism ...ce il tine captiv inauntru in corp ...are o constiinta proprie ? ...unde se duce dupa moartea corpului ? trece in alt corp ?
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

BIBLIA  - multe lucruri interesante Empty da

Mesaj  Vizitator 31/7/2011, 12:24

" Crede si nu cerceta " din cate stiu eu nu exista in Biblie, doar " Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide. (Matei 7, 7-8) " , termenul "Crede" este foarte prost folosit , nu stiuu de ce la folosit Parintele la care ai fost , aproape intotdeauna este " cereti" pt ca altfel D-zeu dc ne-a mai inzestrat cu "miros , auz , vaz " daca era doar sa 'credem' si atat ramanea ,,
Si da! cum ziceai si tu , Popii din ziua de azi sunt fel si fel de oameni , uni sunt doar pt material , altii detin aceasta meserie doar pt relatiile ce le dezvolta meseria ,, si mai sunt si cei care au credinta si ajuta lumea de exempluc cum a fost Parintele Arsenie Papacioc un om foarte tare si cu multa suferinta si nu si-a pierdut credinta, D-zeu sa-l odihneasca.
Si este adevarat ca se detin multe informatii ascunse din cate stiu eu sunt la Vatican ,
Si intrebarea cu ( ca Popi l-au rastignit pe Iisus ) , da este adevarat ca ei au dat ordin , dar in vremea aceea , ei credeau in Codu lui Moise ca si acum evreei cred in Moise , asteapta a 2 venire a lui, nu cred in Iisus si de-asta atunci Popi l-au rastignit pe Iisus pt ca ei nu credeau in Iisus nu era recunoscut ca fiul lui D-zeu, ei erau cu Moise ,
Concluziile le trageti voi , si mai povestim ca-mi plac subiectele astea si sa dezvoltam ideei ,opinii , BIBLIA  - multe lucruri interesante 98962

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Admin 31/7/2011, 12:41

Iisus si de-asta atunci Popi l-au rastignit pe Iisus pt ca ei nu credeau in Iisus nu era recunoscut ca fiul lui D-zeu, ei erau cu Moise ,
lutule..l-au rastignit pe isus fiindca daca il lasa-u in pace azi nu te inchinai la cruce si el nu mai era inviat !!!! traia si el ca orice om normal si avea o nevasta copii si murea ca tot omul de la adam incoace !!! Acolo a fost un "vizionar" care a zis ca trebuie sa fie asa sa nu le sara la popi scaunul de sub cur !!! si atunci popii aveau putere in regat !! Isus facea tot invers pe acolo ...cand era SABATUL el "vindeca" sau cine stie ce facea ...si atunci popi ce au zis ...dic la asta vine si ne strica treba aici !! Smile , si s-au scapat de el ...rapid
Si cu moise ii o vrajeala acolo in biblie.......cat toate zilele de mare Smile ..pusa cap la cap nu tine biblia aia impreuna...cel putin nu acum in anul 2011 cand se stie tot ce este de pe pamant la cer si in spatiu apropiat ...legile fizicii ...si alte chestii idioate cum era "potopul" facut pentru prosti ...
A zis d-zeu ca nu mai pedepseste pe om prin potop ...uitate la televizor vezi cati mor de la INUNDATII ....deci a vorbit asa de flori de mar ...deci a MINTIT !!!!!!!!!

Ultima editare efectuata de catre Admin in 31/7/2011, 13:00, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Vizitator 31/7/2011, 12:50

Aici te inteleg , bine intre potop si inundatiile din ziua de astazi este o mare diferenta , dar mna mi si mie greu sa inteleg faza cu "potopul' cu Arca lu' Noe cu atatea animale stranse atata mancanre atata lucru intr-un timp asa de scurt fara mecanizarile ce le avem in ziua de astazi,, inteleg, sau despicatu marii in doua de catre Moise si trecand cu 600 de mi de evrei prin mare :cyclops: cam ciudat nu stiu

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Vizitator 31/7/2011, 13:07

Pentru ca nu pot face nimik ingerii fara voia lui D-zeu,, asa a fost si cu Satana si a fost trimis in intuneric ,Ingerii nu pot face sex , pt ca sa faca asa ceva trebuie sa intre intr-un corp si ca sa intre intr-un corp doar cu puterea Lui D-zeu pot face asta , Adam si Eva nu au mancat fara stiriea Lui , D-zeu, stia ce se va intampla dar altfel nu'i mai trimitea in gradina , i lasa direct cu pacat pe pamant si oamenii nu mai stiau de gradina Edenului si ce au pierdut ca nu au ascultat de D-zeu si normal ca stia de Sarpe doar sarpele era Diavolul si confruntarea eterna dintre bine si rau , care sa recruteze mai multe suflete ,
( Ce nu inteleg eu) aici ma confrunt cu o dilema ,,, daca Sarpele din Gradina Edenului era Satan (diavolul) inseamna ca Satan nu este ingerul acela care sa ridica la D-zeu, pt ca , zice asa,, prima data a fost Adam si Eva, si au avut 2 copii etc,,, pana la aparitia lui Set, cel care pe viitor vori creea fii Lui D-zeu si de acol apar si ingerii cu ridicarea sufletelor la cer ,, etc,,

ai inteles ce am vrut sa zic nu stiu pe final ?

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Admin 31/7/2011, 13:50

Lutule ..iar nu gandesti logic....daca exista satana ...d-zeu il poate distruge nu ? sau nu poate ? sau nu vrea ? Daca nu poate atunci nu este ATOTPUTERNIC !!! Daca nu vrea atunci inseamna ca ii place sa il lase pe satana sa ii strice treburile nu ? Sau ii place sa se uite cum oamenii se omoara , isi violeaza ficele , perversiuni, boli incurabile..., etc Este cam pervers !
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

BIBLIA  - multe lucruri interesante Empty hm

Mesaj  Vizitator 31/7/2011, 16:17

iti dai seama lastbravo cu adevarat nu stie nimeni nimik nu stiu
dar Satan este un inger care prin arogantia si mandria lui si puterea care o avea ca inger a vrut sa se ridice peste toti si sa'i i-a locul Lui D-zeu

si Admin , D-zeu poate sa'l distruga pe satan daca vrea,, dar nu vrea , pt ca oamenii sa faca alegerea dintre bine si rau dintre tentatiile care le ofera raul omului ,, si normal ca nu-i place sa se uite la asa ceva,, dar omu' acela care a ales sa violeze ,sa de-a in cap sa mai stiu eu ce face, a ales partea raului si va fi judecat iar cel care a suportat toate acestea si nu sa lepadat de credinta va fi judecat si el si la judecata fiecare dupa faptele si trairile va merge in locul potrivit , Raul a fost facut tot de om , prin greseala facuta in gradina Edenului, si atunci a fost trimis pe pamant si acuma va fi eterna batalie de recrutare mai bine zis de fiecare parte a persoanelor si judecata la final

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Admin 31/7/2011, 17:29

dar Satan este un inger care prin arogantia si mandria lui si puterea care o avea ca inger a vrut sa se ridice peste toti si sa'i i-a locul Lui D-zeu
lutule...lutule deci acest inger Satan...care era pe acolo pe langa d-zeu STIE ca d-zeu nu este atotputernic si a incercat sa ii ia locul ....vezi ca singur zici....el stia ca se poate lua locul lui d-zeu si asta a si incercat ...ca daca nu stia ca POATE sa ii ia locul nu incerca si sta cu capul plecat .....
Tu ai incerca sa muti un munte din loc ?????? nu pentru ca nu poti !!! dar daca stii ce de bani are BILL GATES ca sa pui mana pe banii lui ...stii ca nu este IMPOSIBIL !!!!
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

BIBLIA  - multe lucruri interesante Empty hm

Mesaj  Vizitator 31/7/2011, 21:53

asa a crezut ca putea, dar nu a putut si nu va putea ,, pt ca D-zeu stia si cum a stiut si Iisus de apostol ca-l va trada si tot asa,,
mna nu stiu ,ori cum noi 2 nu o s-o ducem la capat dupa parerea mea,ca fiecare are cunostinte aparte si tot timpul ne-am tot intoarce , dar mie-mi place ca am cu cine discuta si impartasii cunostinte,, daca sa-r mai baga careva pe aici sa ne ofere si el ceva cunostinte, mai astept subiecte despre religii sa le comentam :D

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Pushkatu 2/9/2011, 20:20

Daca e sa luam lucrurile asa, aproape toate lucrurile care au "fani" le poti interpreta asa. Ca sa iti dau un exemplu, fotbalul, sau sporturile de orice fel. Gandeste-te ce sume se invart la nivel inalt si nu numai, gandeste-te cati oameni sunt pur si simplu fanatici(iti suna cunoscut?), cat se castiga etc. Lucruri de genul asta "tin sub control" masele si cineva incaseaza bine de tot de pe urma lor. Eu cred ca exista ceva mai mare decat noi, nu suntem doar o intamplare cosmica sa zicem fericita. Nu aprob(in sensul ca nu as face asa ceva eu...) pupatul de moaste nici fanatismul de orice fel, religios, sportiv etc. Cred ca tot ce facem are un scop si tot parerea mea, conteaza ce fel de om esti. Subiecte de genul asta se pot dezbate la infinit fara sa ajungi la un numitor comun, dar nu facem nimanui nici un rau atata timp cat nu incepem sa judecam si sa aruncam cu pietre in alti care nu au aceleasi convingeri ca si noi. ;)
Pushkatu
Pushkatu
Forumist avansat
Forumist avansat

Sus In jos

Mesaj  Admin 2/9/2011, 22:29

ciocoiumh imi pare bine ca vezi lucrurile asa cum sant in realitate !!! Multi nu vad decat cu "oblon" ca si caii aia care nu au voie sa se uite in stanga sau dreapta , religia este o metoda de manipulare in masa !!! Dar in 15-20 de ani o sa ramana pe drumuri ....clonare se numeste si ce a facut d-zeu cu adam si eva ...din coasta lui adam[ monstra ADN] a creato pe eva...etc !!
Dar oamenii negrii cine i-a facut ???? ca orisicit incerci sa cuplezi 2 oameni albi nu iese unul negru ca taciunele.....Negrii si ceilalti erau alte experiente de clonare di marele laborator numit TERRA .....
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Admin 2/9/2011, 23:22

Eu cred ca nu ai vazut nici o nastere la cei de culore neagra...era la tv in direct ..cum nasteau in piscina...sau cuve speciale cu apa...se naste mai usor....si crede-ma se nasc negrii ca smoala... Smile , nu face diferenta pigmenul pielii..

Ultima editare efectuata de catre Admin in 3/9/2011, 05:24, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Admin 3/9/2011, 05:23

BIBLIA  - multe lucruri interesante 12354 ...asta sigur nu a fost alb la nastere Smile , doar daca s-a albit de frica ..cand la scos doctorul ..... Smile.... BIBLIA  - multe lucruri interesante 603888 BIBLIA  - multe lucruri interesante 12355
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Pushkatu 3/9/2011, 05:59

Mai e si bine cunoscuta boala de care a suferit Michael Jackson... nu a devenit alb in intregime, partial datorita bolii si integral datorita operatiilor estetice :P
Pushkatu
Pushkatu
Forumist avansat
Forumist avansat

Sus In jos

Mesaj  Admin 8/9/2011, 15:01

daca d-zeu nu ar fi ingaduit sa existe raul pe pamant, atunci el nu ar fi simtit nici-o satisfactie pt noi
maque ce zici sa treci pe la introducere sa scrii 2-3 cuv despre tine sa stim si noi cu cine vorbim ?????? Si parerea ta este interesanta ...dar are lacune...daca el a " ingaduit sa existe raul pe pamant " ca sa aiba el " staisfacti "..cam perverse aceste " satisfactii" ex:
- violuri in grup la femei in varsta care merg la biserica [ vorba " este plina biserica de babe" ]
- violuri cu copilasi sub 10 ani [pedofilie] - copii aceia nu aveau pacate !!! de ce a trebuit d-zeu sa ii pedepseasca ? ?
- copilasi ucisi cu bestialitate ..... in razboi , in incendii, inecuri boli crunte, etc
- razboaie care sant ucisi nevinovati ! etc
Deci d-zeu putea sa salveze dar NU A FACUT- O ca sa aibe satisfactie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! parerea mea este ca nu PUTEA sa ii salveze ...fiindca el este undeva departe la miliarde de ani lumina....si candva o sa vina inapoi sa isi vada CREATIA !!!!!!!!
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum