Asta am eu ca si aparatura ...
2 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Asta am eu ca si aparatura ...
............
Optica Celestron Powerseeker:
Celestron a realizat cu seria Powerseeker o noua gama de telescoape pentru incepatori care ofera un raport pret/calitate foarte bun. Telescoapele Powerseeker se preteaza ideal pentru initierea in unul din cele mai vechi si frumoase hobby-uri. Pot reprezenta de asemenea un cadou inspirat pentru fiecare elev care a fost interesat dintotdeauna de frumusetile cerului instelat. Chiar si cu cele mai mici instrumente a gamei Powerseeker se pot face multe descoperiri: de exemplu telescopul Powerseeker cu obiectivul de 50mm poate arata lumea plina de cratere a lunii, cei patru sateliti mari ai planetei Jupiter sau inelele lui Saturn, obiecte deep-sky cum ar fi nebuloasa din Orion si galaxia Andromeda ofera de asemenea imagini interesante. Odata cu cresterea puterii de colecatare a luminii a obiectivului cresste dramatic si performanta telescopului. De exemplu un telescop Powerseeker cu diametrul obiectivului de 114 sau chiar 127mm poate fi o punte de lansare in vastul domeniu al astronomiei. Se pot observa detalii ale planetei Jupiter, detalii pe suprafata planetei Marte la opozitie, galaxii si nebuloase planetare. Toate telescoapele powerseeker sunt echipate din productie cu oculare de 1.25” de calitate.
Urmatoarele sunt incluse in pachetul de livrare:
* Tub optic Celestron 60/700 cu obiectiv de 60mm si distanta focala de 700mm;
* Ocular 20 mm si 10 mm (1.25”);
* Oglinda zenitala 90° (1.25”)
* Lentila Barlow 3x (1.25)”
* Lentila inversioare 1.5x (1.25)”
* Cautator 5x24
Montura Celestron AZ-C:
Trepiedul reglabil in inaltime si complet montat din productie poseda picioare din aluminiu si poate sustine montura si telescopul stabil si fara vibratii. Tava de accesorii va permite sa pastrati accesorii importante tot timpul la indemana.
Montura se livreaza impreuna cu:
* Montura azimutala AZ-C;
* Trepied din aluminiu (reglabil in inaltime de la 71cm pana la 121cm);
* Tava accesorii.
poza nr 1 = Binoclu Bushnell 10x50
poza nr 2 = celestron powerseeker 127 eq
poza nr 3 = Celestron Powerseeker telescope
Optica Celestron Powerseeker:
Celestron a realizat cu seria Powerseeker o noua gama de telescoape pentru incepatori care ofera un raport pret/calitate foarte bun. Telescoapele Powerseeker se preteaza ideal pentru initierea in unul din cele mai vechi si frumoase hobby-uri. Pot reprezenta de asemenea un cadou inspirat pentru fiecare elev care a fost interesat dintotdeauna de frumusetile cerului instelat. Chiar si cu cele mai mici instrumente a gamei Powerseeker se pot face multe descoperiri: de exemplu telescopul Powerseeker cu obiectivul de 50mm poate arata lumea plina de cratere a lunii, cei patru sateliti mari ai planetei Jupiter sau inelele lui Saturn, obiecte deep-sky cum ar fi nebuloasa din Orion si galaxia Andromeda ofera de asemenea imagini interesante. Odata cu cresterea puterii de colecatare a luminii a obiectivului cresste dramatic si performanta telescopului. De exemplu un telescop Powerseeker cu diametrul obiectivului de 114 sau chiar 127mm poate fi o punte de lansare in vastul domeniu al astronomiei. Se pot observa detalii ale planetei Jupiter, detalii pe suprafata planetei Marte la opozitie, galaxii si nebuloase planetare. Toate telescoapele powerseeker sunt echipate din productie cu oculare de 1.25” de calitate.
Urmatoarele sunt incluse in pachetul de livrare:
* Tub optic Celestron 60/700 cu obiectiv de 60mm si distanta focala de 700mm;
* Ocular 20 mm si 10 mm (1.25”);
* Oglinda zenitala 90° (1.25”)
* Lentila Barlow 3x (1.25)”
* Lentila inversioare 1.5x (1.25)”
* Cautator 5x24
Montura Celestron AZ-C:
Trepiedul reglabil in inaltime si complet montat din productie poseda picioare din aluminiu si poate sustine montura si telescopul stabil si fara vibratii. Tava de accesorii va permite sa pastrati accesorii importante tot timpul la indemana.
Montura se livreaza impreuna cu:
* Montura azimutala AZ-C;
* Trepied din aluminiu (reglabil in inaltime de la 71cm pana la 121cm);
* Tava accesorii.
poza nr 1 = Binoclu Bushnell 10x50
poza nr 2 = celestron powerseeker 127 eq
poza nr 3 = Celestron Powerseeker telescope
Ultima editare efectuata de catre Admin in 3/1/2011, 19:46, editata de 12 ori
Re: Asta am eu ca si aparatura ...
telescopul asta il am eu acasa.....nu va asteptati sa vedeti EXTRATERESTRI ....ci mai degraba cateva planete mai aproape si luna ...ca in palma...
Ma primesti intr-o zi sa ma holbez si eu ca mata-n calendar? :D
Pushkatu- Forumist avansat
Data de inscriere : 16/09/2010
Varsta : 34
Localizare : Bistrita, Podu Jelnii
Ca sa vezi Marte bine iti trebuie .....un telescop cam de 1000 - 2000 ron , luna se vede super ok .....si cateva constelatii ,nebuloase ...stele mai apropriate!!!!!
Asta este un telescop de amator [300 ron] , cele profesionale sant foarte scumpe......Dar ma bucur ca o sa am cu cine iesi la observatii din cand in cand...
Uite pe site -ul ASTA
Asta este un telescop de amator [300 ron] , cele profesionale sant foarte scumpe......Dar ma bucur ca o sa am cu cine iesi la observatii din cand in cand...
Uite pe site -ul ASTA
Ultima editare efectuata de catre Admin in 28/10/2010, 17:19, editata de 1 ori
costa 400 ron si vezi departe.....15x70 [ 15= 15 ori mareste ] [ 70=marimea lentilei din fata]
Si eu am unul luat dintr-o piata din Italia. Ma uitam cu el din avion. Dar nu ii nu stiu ce. Oricum nu e ceva de profesionisti. :D
Pushkatu- Forumist avansat
Data de inscriere : 16/09/2010
Varsta : 34
Localizare : Bistrita, Podu Jelnii
Acu is in negocieri ptr un telescop ..---> AICI sa vad ce iese
Ultima editare efectuata de catre Admin in 22/9/2012, 07:32, editata de 1 ori
si?
si :D?
se vede bine pe luna cu telesocpul acesta pe care vrei sal achizitionezi :D ??
se vede bine pe luna cu telesocpul acesta pe care vrei sal achizitionezi :D ??
Vizitator- Vizitator
trebuie sa vad si eu
am fost cand eram mai mic in Suceava la Observator :-?? asa parca i zicea
si nu am putut vedea ca era inorat afara
si tot nu am avut ocazia sa vad si eu cum se vede in spatiu :D
Sper sa achizitionezi ceva bun 8)
adika nea aratat aia :D acol pe tavan :D ,,, tot felu de stele si chestii frumoase ,,cu horoscop si mai multe :D
PS: am fost cu clasa :D
si nu am putut vedea ca era inorat afara
si tot nu am avut ocazia sa vad si eu cum se vede in spatiu :D
Sper sa achizitionezi ceva bun 8)
adika nea aratat aia :D acol pe tavan :D ,,, tot felu de stele si chestii frumoase ,,cu horoscop si mai multe :D
PS: am fost cu clasa :D
Vizitator- Vizitator
Tu ce te astepti sa vezi in spatiu ? nu se vede mare lucru decat intunerec si stelele...+ planetele....depinde de telescop ....cateva galaxii ..etc
Daca te uiti la poze cu galaxii sau nebuloase pe net alea sat trucate cu photoshop majoritatea !!!! Prin telescop nu o sa le vezi asa niciodata de colorate...
Daca te uiti la poze cu galaxii sau nebuloase pe net alea sat trucate cu photoshop majoritatea !!!! Prin telescop nu o sa le vezi asa niciodata de colorate...
intrebare!
Intrebare :
Daca te uiti cu un telescop cum ai tu :D pe cer dupa duna un satelit ce se misca
cum il vezi :D???
sau nu ai incercat :?:
il vezi exact cum arata ?
ca nui distanta mare
Daca te uiti cu un telescop cum ai tu :D pe cer dupa duna un satelit ce se misca
cum il vezi :D???
sau nu ai incercat :?:
il vezi exact cum arata ?
ca nui distanta mare
Vizitator- Vizitator
Exista mai multe tipuri de sateliti artificiali, in functie de obiectivele pe care le au de atins:
* sateliti astronomici - folositi pentru cercetare astronomica;
* sateliti de telecomunicatii - folositi pentru a facilita comunicatiile la distanta;
* sateliti de recunoastere - folositi mai mult in scopuri militare si de spionaj;
* sateliti de observare a Pamantului - folositi pentru studii geografice;
* sateliti meteorologici - folositi pentru masurari si prognoza meteorologica;
* statii spatiale - compuse din mai multe module; transportul materialelor si echipajelor catre si de la statia spatiala este efectuat de alte nave spatiale.
La care din ei te referi ? si tu crezi ca poti sa ti un telescop fixat pe un satelit in timp ce el este in miscare ????? pe GEO [orbita geostationara a pamantului ] lutule ...mai citeste cate ceva nu vb numa asa sa sune....
* sateliti astronomici - folositi pentru cercetare astronomica;
* sateliti de telecomunicatii - folositi pentru a facilita comunicatiile la distanta;
* sateliti de recunoastere - folositi mai mult in scopuri militare si de spionaj;
* sateliti de observare a Pamantului - folositi pentru studii geografice;
* sateliti meteorologici - folositi pentru masurari si prognoza meteorologica;
* statii spatiale - compuse din mai multe module; transportul materialelor si echipajelor catre si de la statia spatiala este efectuat de alte nave spatiale.
La care din ei te referi ? si tu crezi ca poti sa ti un telescop fixat pe un satelit in timp ce el este in miscare ????? pe GEO [orbita geostationara a pamantului ] lutule ...mai citeste cate ceva nu vb numa asa sa sune....
Da eu am vazut de ex Andromeda Galaxy M31..si.. Orion Nebula
Ultima editare efectuata de catre Admin in 3/1/2011, 20:15, editata de 3 ori
Am achizitionat pana la urma telescopul respectiv : celestron powerseeker 127 eq ....acu ramane de vazut cand prin ceva cer senin .... :cyclops:
Am mai achizitionat si un binoclu 10x50 Bushnell ....inca nu l-am testat ...dar urmeaza :cyclops:
lupu victor fiecare invatam pe rand cate ceva , ma bucur ca ai gasit ceva de invatat pe acest forum
lupu victor fiecare invatam pe rand cate ceva , ma bucur ca ai gasit ceva de invatat pe acest forum
Azi am apucat 5 minute de cer senin "printre nori" sa vad si eu jupiterul si pleiadele cu binoclul bushnell ...s-au vazut tare frumos :danseaza:
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Filmuletul asta e interesant !!!!
» Asta da pescuit !! Cu arcul :)
» asta nu e de ras e legat de pesti dar e betoon
» Asta da pescuit !! Cu arcul :)
» asta nu e de ras e legat de pesti dar e betoon
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum