BISTRITA Forum

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

BISTRITA Forum
BISTRITA Forum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Gradinuta de pe balcon

2 participanți

In jos

Gradinuta de pe balcon  Empty Gradinuta de pe balcon

Mesaj  Vizitator 26/5/2018, 08:07

Buna ziua  sunny sunny
Saptamana trecuta pe vremea aceasta  am inceput un nou proiect "Gradinuta de pe balcon " ,a durat aproximativ o saptamana pana am rezolvat cateva polite pe parete si achizitionarea ghivecilor si a unei jardiniera .
Pt semanarea ghivecilor am folost seminte (plicuri ) dar am cumparat din piata si 2 rasaduri de rosii cherry , pt ca era prea tarziu anul acesta sa produc eu rasadurile ,, rasadurile de rosii cherry incept prin samantarea pamantului in luna februarie -martie , asa ca am inceput proiectul !!  cheers

Am folosit seminte pt ( Patrunjel , Busuioc , Oregano ,  Rozmarin ,Menta  si fragute , plus 2 plantute de rosii cherry ) ,[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]   gradinuta mea de pe balcon !  cheers

Am sa va mai arat cateva poze cu realizarile mele , acum sunt in stagiu de semantare doar , astepta si infloriri sa speram  lol!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Dupa primele 4-5 zile de la semantare se pare ca busuiocul prinde curaj si a aparut primele semne de viata [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]  sunny

Busuiocul din toate plantele are cea mai usoara germinatie intre 5-10 zile , asa ca a aparut si primele semne de viata ,, 

Plantele le ud in fiecare dimineata  o data , nu apa din abudenta si pt un sol bun si sanatos am creat un ingrasamant natural foarte foarte bun .
Din 4 -5 banane  am luat cojile le-am taiat cu o foarfeca la o distanta de 3-4 cm si le-am pus in 2 l de apa si lasat la macerat 3 4 zile , veti avea un ingrasamant natural foarte foarte bun pt pamant si natural , va atasez si o poza [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]   Atentie , nu udati mai des cu ingrasamant decat o data la 7 zile

Atentie  nu lasasti in soare recipientul !!!

Rosiile cherry incep sa faca flori , [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] 

Am sa vin cu mai multe detalii in perioada urmatoare , sa vedem ce se dezvolta ..
Proiectul meu, consta in a avea  putina verdeata in viata noastra si sa lasam tot ce inseamna pesticide si ierburi , legume  facute in laborator "plasticuri" ..toata lumea poate sa aiba putin natural in viata lui , incercam sa schimbam cevaa, incet cu incet ... 

Sper sa va placa, ne auzim in urmatoarele zile !! 
Gradinuta de pe balcon  98962

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Gradinuta de pe balcon  Empty Re: Gradinuta de pe balcon

Mesaj  Admin 27/5/2018, 16:03

Bv bv , foarte bine si frumos . Incearca s uzi semintele de 2-3 ori pe zi ...o sa creasca mai repede , eu nu am unde sa pun poze ca sunt in Germania la un solar de "rosii bio" Smile , dar cand vin in iulie acasa o sa pun mai multe , aici rosiile nu le lasa in soare ...ziua le acoperim cu un fel de tavane sa nu le bata soarele , apa de 3 ori pe zi ... si vezi ca trebuie sa fie polenizate florile
Admin
Admin
Admin
Admin

Data de inscriere : 26/11/2009
Localizare : Bistrita , Decebal

https://bistritaforum.forumgratuit.ro

Sus In jos

Mesaj  Vizitator 27/5/2018, 19:00

La noi zice ca rosiile.au.nevooie de minim 6 h pe.zi.soare,
De polenizare am.inteles cand creste floarea  cu.o.mica pensula sa mangai usor.floarea   sau sa le misc incet ,in solarele.mari ce nu intra nimic ,cica au niste ventilatoare mari ce le scutura incet , rosile mele au incet sa faca in jur de 7 9 bulbi de floare deja !!!..

Mai revin cu amanunte ,imi place proiectul..!!

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Admin 29/5/2018, 19:59

Aici aduce 2 -3 cutii cu bondari ...ce baga aia ...de nebuni Smile , cat despre soare la ora 11 inchidem cortina sa nu le arda si mai deschidem la ora 19 , si apa dam din 2 in 2 ore cate 10 min cu sistemul de picurare
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Vizitator 29/5/2018, 22:27

Ce treaba serioasa este acol, nu stiu mi se pare ciudat stilul de a creste asa planta ,nu este naturala   ..Adica in stilul cum o.cunoastem de la bunicii nostri , lasai planta sa creasca cum o vrea "Dumnezeu" si totui gustul rosilor si al legumelor noastre naturale de la sate nu le gasim nici unde..!!!

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Gradinuta de pe balcon  Empty revin

Mesaj  Vizitator 2/6/2018, 12:59

2 Iunie 2018 
Revin cu noi detalii ...
Patrunjelul a prins puteri, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

rosiile merg iara-si foarte bine ,, au facut flori ,,, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Si inca un mic proiect , astazi prin dedeamn m-am gandit sa cumpar ceva sa mai plantez,, asa ca am dat drumul la  2 soiuri de ardei iute si chimen,, sa vedem ce va iesi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Soiurile: Ardei iute pintea "" si  Ardei capsicum annuum "

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Pushkatu 2/6/2018, 14:11

P, gospodar Lutu asta!  Gradinuta de pe balcon  212836

Frumos colt verde ti-ai tras, abea astept sa mananc cateva cherry din productia ta!  Gradinuta de pe balcon  343254
Pushkatu
Pushkatu
Forumist avansat
Forumist avansat

Data de inscriere : 16/09/2010
Varsta : 34
Localizare : Bistrita, Podu Jelnii

Sus In jos

Mesaj  Vizitator 2/6/2018, 15:43

Doamne ajuta pushkatule, sa avem.productie cat mai buna
Acum.sunt curios de cele 2 soiuri de ardei iute !

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Admin 4/6/2018, 05:43

Eu am pus niste poze pe aici ... ce naiba au disparut ?? Greu ma descurc de pe telefon Sad , si netu asta merge doar cand vrea el
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Gradinuta de pe balcon  Empty buna oameni frumosi

Mesaj  Vizitator 11/6/2018, 19:14

Buna ziua oameni frumosi , astazi am revenit cu gradinunta de pe balcon ,se pare ca totul merge foarte bine ,
saptamana  trecuta(au trecut 9 zile ) am pus in pamant 2 tipuri de ardei iuti  Ardei iute pintea "" si  Ardei capsicum annuum   si chimen , foarte frumos au inceput sa se dezvolta , spre surprinderea mea ardeiul iute Pintea"  merge extraordinar de bine ,, a crescut considerabil fata de capsicum annuum " 
poze ardei iuti ... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
diferenta enorma intre cele 2 soiuri,, 

Acum va prezint chimenul,... uaaaua cheers   [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]  este minunat ..

Patrunjelul a crescut foarte frumos si el,, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

si busuiocul este de minune 

avem incet incet si fragute [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Am pus in rasaduri mici biodegradabile ( cumparate din dedeman )   : marar  , leustean , melisa (lamaita) si oregano, deja au inceput si ele sa isi faca aparitia ,, superbe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

SI sa vedem si rosile cum cresc,,, este ceva minunat  [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Deci , proiectul continua frumos ,este mai mare dragul  sa te trezesti dimineata si sa observi cum cresc toate peste noapte , asteptam sa avem o productie frumoasa si sa ne infruptam din ele , sanatate intr-un colt de  bancon , 
foarte frumos ,, proiectul continua , voi revenii cu noile etape .. 
Gradinuta de pe balcon  98962 Gradinuta de pe balcon  98962

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Admin 14/6/2018, 10:07

Foarte frumoase !! Da-i inainte !!
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Gradinuta de pe balcon  Empty daa

Mesaj  Vizitator 15/7/2018, 20:50

astazi oficial am mancat prima rosie din gradinuta de pe balcon, vreau sa va spun ca este foarte productiva  le merge foarte bine , patrunjelul l-am adunat a 2 oara ,, ,de ja ii pus in congelator,. va atasez niste pozeeee 
suuuupeeer
mandru de cradinuta mea 

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Admin 13/8/2018, 09:14

Hey cum stati cu legumele ? verdeturile ?
Admin
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos