Pescari incepatori
Pagina 1 din 1
Pescari incepatori
Pentru incepatori
As dori sa fie un subiect pt, incepatori, vreau sa ma apuc si eu de acest sport, adica am facut o gasca la bloc de vreo 5-6 persoane, toti incepatori dintre care este si " Pushkatu' . Luni imi procur si eu o undita nu este cine stie ce,, dar pentru inceput eu cred ca este bine.
Pe subiectul acesta vreau sa discut cu voi sa va cer sfaturi care sunteti pescari si ne puteti ajuta.
Incet , incet intram in primavara, incepe sa se incalzeasca frumos afara (acuma sa mai scapam de ploile acestea care murdaresc apele) dar putem sta linistit pe o balta , pe un rau ca am scapat de iarna asta urata ..
Vreau sa dezvoltam cateva subiecte,,
-Pescuitul la pluta ...
-Pescuitul la fund ...
-Momeli...
-Monturi...
-etc.. ( stiti voi mai bine, eu doar din vazute si auzite, putin am pescuit la viata mea ca nu am avut ocazia :D )
P.S : Admine, cred ca este bine venit un subiect pentru " pescari incepatori "
As dori sa fie un subiect pt, incepatori, vreau sa ma apuc si eu de acest sport, adica am facut o gasca la bloc de vreo 5-6 persoane, toti incepatori dintre care este si " Pushkatu' . Luni imi procur si eu o undita nu este cine stie ce,, dar pentru inceput eu cred ca este bine.
Pe subiectul acesta vreau sa discut cu voi sa va cer sfaturi care sunteti pescari si ne puteti ajuta.
Incet , incet intram in primavara, incepe sa se incalzeasca frumos afara (acuma sa mai scapam de ploile acestea care murdaresc apele) dar putem sta linistit pe o balta , pe un rau ca am scapat de iarna asta urata ..
Vreau sa dezvoltam cateva subiecte,,
-Pescuitul la pluta ...
-Pescuitul la fund ...
-Momeli...
-Monturi...
-etc.. ( stiti voi mai bine, eu doar din vazute si auzite, putin am pescuit la viata mea ca nu am avut ocazia :D )
P.S : Admine, cred ca este bine venit un subiect pentru " pescari incepatori "
Vizitator- Vizitator
Re: Pescari incepatori
In primul si primul rand ..duceti-va si va face-ti PERMIS DE PESCUIT 60 Ron/An ... Nu ai vrea sa dai nas in nas cu jandarmii si sa nu ai permis ..iti zic din proprie experienta !!! Atentie in ce zona iti faci permis ....apele din bistrita sant impartie in 3-4 asociatiii parca ....si nu prea poti pescuii unde vrei...chiar daca ai permis...doar unde ti-e platit permisul !!!! Cat despre pescuitul in sine eu doar pe balta ma duc ....rar de tot pe vale !!! M-am saturat de ape murdare si cand este soare , o sa vezi tu daca te apuci de acest sport !!! Ba scot nisip in sus la deal , ba vin aia cu plase de prins pesti si nu mai prinzi nimic , ba da drumu la baraj zilnic si tot creste si scade apa !!!
Eu unul pescuiesc doar la pluta ..si nu am nush ce bete performante ...cand a fost de prins am prins toti ..si cei cu bete de "milioane" si cei cu bete mai nasoale ...
Eu unul pescuiesc doar la pluta ..si nu am nush ce bete performante ...cand a fost de prins am prins toti ..si cei cu bete de "milioane" si cei cu bete mai nasoale ...
da
Ai dreptate in legatura cu betele de "milioane '" asta cu permisu' este ciudata ,, cu impartitu' pe asociatii.
Daca mergi pe lacuri, am inteles ca nu este nevoie de permis ? Dar ce ai patit cu jandarmii ? Aici pe valea noastra , se prinde ceva ?? Din experienta ta , ai vazut ceva capturi?, Ca eu de cate ori am fost doar "porcusori si sabiute " :D n-am auzit sau vazut sa fi fost ceva capturi mai mari,
Bine noi acuma ne formam o gasca de 'pescari incepatori' toti avem undite doar ca sunt goale ).. trebuie sa ne cumparam ' ace, plute, plumbi etc,, " si sa ne invatam sa facem si noi o montura si incet ,incet, sa pescuim si noi :D
Daca mergi pe lacuri, am inteles ca nu este nevoie de permis ? Dar ce ai patit cu jandarmii ? Aici pe valea noastra , se prinde ceva ?? Din experienta ta , ai vazut ceva capturi?, Ca eu de cate ori am fost doar "porcusori si sabiute " :D n-am auzit sau vazut sa fi fost ceva capturi mai mari,
Bine noi acuma ne formam o gasca de 'pescari incepatori' toti avem undite doar ca sunt goale ).. trebuie sa ne cumparam ' ace, plute, plumbi etc,, " si sa ne invatam sa facem si noi o montura si incet ,incet, sa pescuim si noi :D
Vizitator- Vizitator
Pe lacuri nu este nevoie de permis..dar se plateste o taxa de pescuit 20-50 ron in functie de fiecare lac...Aici pe valea noastra din bistrita nu are rost sa mergi....de la sarata in jos doar se prinde ...capturi enorme nu am vazut de ceva ani incoace ...dar se prinde clean,caras,platica,porcusori ,sabioare, avat, rosioare,morunas,mreana,biban ...pana la 5-600 grame ...in zilele bune !
Da controale se fac periodic si daca te prinde ca pescuiesti fara permis = confiscarea betelor + o amenda usturatoare cu care iti poti face 3-4 permise , eu nu zic ca o sa vina zilnic la control ...dar e bine sa ai permis ..decat sa platesti amenzi ...parerea mea !!!!
Carlige ,zegras. mulinete, plasa de pesti si altele gasesti in magazinele de articole de pescuit !!! Acolo la Fir Intins langa biserica de la big ... tot acolo se fac si permise ....carligele de 12-14-16..is cele mai bune ...si uita-te dupa cle mai ieftine alea rosii de competitie !!
Cu plutele trebuie sa experimentezi singur care iti merge tie cel mai bine .....Mai multe info pe site-ul de mai jos ...
Asteptam poze cu capturi ...mari mici ...cum or fi , important este sa te relaxezi ....
http://www.pescuit-sportiv.ro/
Da controale se fac periodic si daca te prinde ca pescuiesti fara permis = confiscarea betelor + o amenda usturatoare cu care iti poti face 3-4 permise , eu nu zic ca o sa vina zilnic la control ...dar e bine sa ai permis ..decat sa platesti amenzi ...parerea mea !!!!
Carlige ,zegras. mulinete, plasa de pesti si altele gasesti in magazinele de articole de pescuit !!! Acolo la Fir Intins langa biserica de la big ... tot acolo se fac si permise ....carligele de 12-14-16..is cele mai bune ...si uita-te dupa cle mai ieftine alea rosii de competitie !!
Cu plutele trebuie sa experimentezi singur care iti merge tie cel mai bine .....Mai multe info pe site-ul de mai jos ...
Asteptam poze cu capturi ...mari mici ...cum or fi , important este sa te relaxezi ....
http://www.pescuit-sportiv.ro/
da
Ai dreptate, foarte bun site-ul care l-ai recomandat , asa multe specii de pesti sunt , n-am stiut. Stiu de magazinul de la big este langa mine , doar ca nu am intrat sa vad preturile la ustensile .Am sa ma documentez incet incet , si sa asteptam vremuri bune :D
Vizitator- Vizitator
da
Te cred, daca esti pasionat ai investit mult in pasiunea ta, ca altfel nu mai este o pasiune, nu prea am de gand sa investesc,, adika nu stiu inca , nu ma prea pricep in domeniu , doar ca vreau sa explorez mai adanc acest hobby. Eu stiam ca avem nevoie de permis pe "valea " noastra. Si asa este, putem face iesiri, mai ales ca voi cunoasteti locuri frumoase din experienta.
Intrebare : cum este cu sezonul pescuitului pe rauri,, cand se deschide cand se inchide,, etc :D ,,
Intrebare : cum este cu sezonul pescuitului pe rauri,, cand se deschide cand se inchide,, etc :D ,,
Vizitator- Vizitator
ciocoiumh...nu ma pasionat spining-ul ...doar pluta m-a atras..., poate ca deoarece nu a avut sa ma invete si singur nu am reusit ,....asa ca nu mi-a placut !
Din pacate dupa cum zice si Lutu in orice pasiune bagi bani ca sa o mentii dar un sfat de la un fost pescar, nu lua ce e mai scump dar nu te limita nici la ce e mai ieftin, daca cumperi ieftineli tot vei ajunge sa cumperi ceva mediu pt ca nu o sa fi multumit. E valabil in orice domeniu, toti la inceput suntem tentati sa dam un ban zicand pentru inceput e destul. Asa am patit de nenumarate ori si banuiesc ca nu sunt singurul. O sa va distrati oricum, nimic nu se compara cu statul in natura, va invidiez
Vizitator- Vizitator
Lipsa de timp in principiu si unele schimbari in peisaj, mergeam vara pe la Dej ca aveam bunici acolo si stateam bucati bune de timp.Zilnic aproape pescuiam pe somes si pe un rauletz mic ce se varsa in Somes, la barajul de la Mica mergeam des si mai mergeam pt stiuca la un lac mic. Cu inca 2 prieteni ii dadeam de zor, tare frumos era. M-a luat flama si mi-am luat trusa, bete, mulinete. Acum nu mai imi ajunge timpul pt mers la pescuit, si cu bicicleta, alta pasiune veche in care am investit bani si timp am ajuns sa ma dau rar de tot, strang praf pe casca mai mult.
Vizitator- Vizitator
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum