BISTRITA Forum


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

BISTRITA Forum
BISTRITA Forum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Semnale neobisnuite din Preistorie

In jos

Semnale neobisnuite din Preistorie Empty Semnale neobisnuite din Preistorie

Mesaj  Vizitator 5/2/2010, 21:08

Se consideră, şi este unanim acceptat de istoricii de azi, că era tehnologică a început odată cu descoperirea metodelor de topirea metalelor şi de amestecare a acestora pentru a se obţine aliaje. Astfel, este de neconceput utilizarea metalelor sau a aliajelor de hominienii care abia se descurcau cu vânătoarea şi utilizarea focului obţinut întâmplător. Şi totuşi:

În Peru s-au descoperit câteva schelete ascunse într-o peşteră. Acestea prezentau, pe craniu, urme clare de intervenţii chirurgicale de înaltă precizie, iar medicii care au examinat scheletele au subliniat că oamenii respectivi supravieţuiseră între 2 şi 5 ani după efectuarea operaţiilor. Surpriza a venit atunci când s-a făcut analiza vechimii acestor schelete prin metoda C14. Astfel, cercetătorii arheologi au constat cu stupoare că scheletele aveau o vechime cuprinsă între 6000 şi 8000 de ani. Nimeni nu ştia că în perioada respectivă acea zonă era populată. Dar, oricum ar fi, operaţiile pe creier deschis au fost efectuate pentru prima dată cu succes abia după anul 1900. Cine erau oare misterioşii chirurgi neurologi preincaşi şi cum de aveau ei asemenea cunoştinţe medicale (sau aparatură pentru intervenţie).

În insula Borneo a fost descoperit un vast complex de peşteri şi grote săpate artificial, legate prin coridoare drepte şi rectilinii cu o acustică nemaîntâlnită nici în avioanele supersonice moderne. În interiorul complexului au fost găsite arme şi podoabe metalice cu o vechime de .... 38 000 de ani. Acum 38 000 de ani insula Borneo nu era populată, iar arheologii se întreabă şi azi cine a construit giganticul complex.
În curtea unui templu din Delhi (India) există un stâlp metalic alcătuit din câteva bucăţi sudate, cântăreşte 5 tone şi are peste 7 metri înălţime. Stâlpul se numeşte Kupt Minar şi nu este deloc ruginit, deoarece aliajul din care este făcut nu conţine fosfor sau sulf. Nimeni nu poate explica cum a fost realizat aliajul şi nici cum a putut fi astfel purificat aliajul metalic topit în vechime.

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum