BISTRITA Forum

Papa Francisc: „În jur de 2% din clericii catolici sunt pedofili”

In jos

Papa Francisc: „În jur de 2% din clericii catolici sunt pedofili”

Mesaj  Admin la data de 14/7/2014, 20:14

Papa Francisc: „În jur de 2% din clericii catolici sunt pedofili”

Papa Francisc a fost citat de cotidianul italian „La Repubblica” spunând că, potrivit unor informaţii demne de încredere, în jur de 2% din clericii catolici sunt pedofili. Informaţia a fost negată parţial de un purtător de cuvânt al instituţiei centrale a Bisericii Catolice.

Estimarea ar fi fost făcută de papă în timpul unei discuţii pe care acesta a avut-o, joia trecută, cu editorul Eugenio Scalfari al ziarului La Repubblica. Duminică, cotidianul a publicat discuţia sub forma unui interviu de trei pagini. Potrivit publicaţiei, Papa a catalogat pedofilia drept „lepra” care a infectat Biserica şi a promis să se ocupe de problemă cu severitatea pe carea aceasta o impune. Conform estimării, în jur de 8000 de preoţi catolici din 414.000 din toată lumea ar fi pedofili.

La scurt timp de la publicarea articolului, purtătorul de cuvânt al Vaticanului,Federico Lombardi, a declarat că discuţia avută de papă şi jurnalist nu a fost catalogată ca fiind interviu, deşi a avut mai multe atribute ale acestui gen jurnalistic. Mai mult, ceea ce ziarul a publicat nu ar reprezenta cuvintele exacte ale papei, a mai spus Lombardi potrvit bbc.com.

Conform jurnaliştilot străini, există adesea o ambiguitate studiată în declarațiile Papei Francisc. El îşi doreşte să pună un accent mai mare pe rolul didactic al bisericii, însă uneori îi uimeşte pe consilierii săi care se ocupă de relaţiile cu presa. Până acum Vaticanul a refuzat să cuantifice proporţiile scandalurilor de abuz sexual în care au fost implicaţi preoţii catolici din toată lumea.

https://ro.stiri.yahoo.com/papa-francisc--%E2%80%9E%C3%AEn-jur-de-2--din-clericii-catolici-sunt-pedofili%E2%80%9D-063337964.html
avatar
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 3176
Data de inscriere : 26/11/2009
Localizare : Bistrita , Decebal

http://bistritaforum.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare
» Omizi

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum