BISTRITA Forum

Credința, afacere fără bonuri fiscale. La Iași se vând obiecte de cult

In jos

Credința, afacere fără bonuri fiscale. La Iași se vând obiecte de cult

Mesaj  Admin la data de 13/10/2013, 10:22

Credința, afacere fără bonuri fiscale. La Iași se vând obiecte de cult și se fac donații, fără o evidență clară

Credinţa merge mână în mână cu profitul, iar când este vorba despre cel mai mare pelerinaj ortodox din România, şi încasările ar trebui să fie pe măsură. Nimeni însă nu pare să ţină o evidenţă clară a banilor donaţi sau cheltuiţi de enoriaşi, iar Biserica dă dovadă de reticenţă atunci când e întrebată despre încasări.

Cert este, deocamdată, că la Iaşi se vând şi se cumpără icoane, cruci, lumânări, cărţi bisericeşti şi alte obiecte religioase - se vând cu nemiluita, dar fără bonuri fiscale. Cutiile milei de la Mitropolie se umplu şi ele cu donaţiile celor 400.000 de credincioşi aşteptaţi la praznic, dar cifra exactă a banilor adunaţi o ştie, probabil, doar bunul Dumnezeu.

Străzile din jurul Mitropoliei din Iaşi sunt pline de tarabe zilele acestea, iar marfa sezonului o constituie obiectele religioase. O iconiţă costă 50 de bani. Una mare, cu ramă de lemn, ajunge şi la 300 de lei. Cinci lei reprezintă preţul pus pe un bidon cu apă sfinţită, iar o pernă pentru copii costă 30 de lei. Se găsesc de toate la comercianţi, mai puţin bonuri fiscale.

350 de comercianţi au primit autorizaţie de la primăria din Iaşi să vândă iconiţe, cojoace, mici, porumb fiert sau dulciuri de casă, la sărbătoarea Cuvioasei Parascheva. Pelerinii nu se uită la bani, mai ales când e vorba de cele sfinte.

„Icoane am cumpărat, cu Fecioara Maria şi Cuvioasa Parascheva şi acum nişte cadouri la cei dragi. Am cheltuit destul, dar nu âmi pare rău. Aşa, vreo 200 – 300”, spune o femeie, iar alta adaugă: „Sunt lucruri simbolice, de suflet. Am luat nişte iconiţe, am luat cruciuliţe pentru familie, că sunt din Galaţi. Am cheltuit în jur de 50 de lei până acum, şi mai vedem”.

Şi Mitropolia are de câştigat de pe urma pelerinilor. După ce se închină la moaşte, cei mai mulţi credincioşi lasă câţiva lei în cutia milei sau plătesc o slujbă de pomenire.

Oficialii Bisericii Ortodoxe evită să spună suma exactă adunată la acest praznic. La 400.000 de pelerini, cu o donaţie medie de 10 lei, Mitropolia din Iaşi ar încasa 4 milioane de lei, adică aproape un milion de euro - dar suma ar putea fi şi mai mare. Despre bani, prelaţii spun doar că vor fi folosiţi pentru consolidarea bisericilor.

http://ro.stiri.yahoo.com/credin%C8%9Ba-afacere-f%C4%83r%C4%83-bonuri-fiscale-la-ia%C8%99i-se-171416927.html
avatar
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 3176
Data de inscriere : 26/11/2009
Localizare : Bistrita , Decebal

http://bistritaforum.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Credința, afacere fără bonuri fiscale. La Iași se vând obiecte de cult

Mesaj  Admin la data de 14/10/2013, 09:24

Orice doar sa faca bani .... ar vinde-o si pe mama lor !rocker 
avatar
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 3176
Data de inscriere : 26/11/2009
Localizare : Bistrita , Decebal

http://bistritaforum.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum