BISTRITA Forum

Garth Nix - Vechiul Regat

In jos

Garth Nix - Vechiul Regat

Mesaj  Admin la data de 10/2/2013, 10:03


Garth Nix (născut la 19 iulie 1963) este un autor australian de fantasy, cunoscut mai ales pentru seriile Vechiul Regat, Al ŞapteleaTurn, și Cheile Regatului. Adesea întrebat dacă numele său este un pseudonim, el a răspuns: "Cred că oamenii mă întreabă, pentru că sună ca un nume perfect pentru un scriitor de romane fantasy. Cu toate acestea, este numele meu real.".
Născut in Melbourne, Nix a crescut în Canberra. După ce a lucrat pentru guvernul australian, el a călătorit în Europa, înainte de a reveni în Australia în 1983 unde a absolvit un masterat, la Universitatea din Canberra. A lucrat într-o librărie din Canberra, după absolvire, apoi, în 1987, s-a mutat la Sydney, unde a lucrat în domeniul editorial. El a lucrat ca reprezentant de vânzări și publicist înainte de a deveni senior editor la HarperCollins. Din 1993 a devenit consultant de marketing full-time, fondându-şi propria sa companie Gotley Nix Evans Pty Ltd.
Pe lângă activitatea sa ca romancier fantasy, Nix a scris o serie de scenarii și articole despre jocuri, inclusiv cele pentru Dungeons & Dragons și Travellers. A mai scris, de asemenea, studii de caz, articole și știri din domeniul tehnologiei informației, pentru publicații, precum Computerworld și PCWorld.
Nix locuiește împreună cu soția Ana și fiul lui, Henry Thomas, în Sydney, în Australia.

Cele trei volume scoase pana acum sant :

- 1995 Sabriel
- 2001 Lirael
- 2003 Abhorsen
- 2013 Clariel: The Lost Abhorsen
[va urma sa speram anul asta]
- Cea cu Lost tale ...sant doar povestiri ....
avatar
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 3190
Data de inscriere : 26/11/2009
Localizare : Bistrita , Decebal

http://bistritaforum.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum