BISTRITA Forum

Don Quijote de La Mancha

In jos

Don Quijote de La Mancha

Mesaj  Pushkatu la data de 16/9/2011, 05:57

Don Quijote de la Mancha este o operă literară a scriitorului spaniol Miguel de Cervantes. Este capodopera literaturii spaniole. Prima parte a apărut în 1605 şi s-a bucurat de un mare succes din partea publicului. Tradusă în principalele limbi europene este în prezent una dintre operele cele mai traduse din lume.

Deşi fusese concepută ca o satiră la adresa popularelor povesitiri cavalereşti, povestea micului nobil Alonso Quixano (Don Quijote) din La Mancha care, influenţat de lecturile sale ajunge să se creadă un cavaler în căutare de aventuri, devine o frescă a societăţii spaniole şi o reflexie asupra comportamentului uman.

Tiparul din „El licenciado Vidriera” se repetă, astfel că, Don Quijote, deşi considerat de ceilalţi nebun, se dovedeşte a fi mai aproape de adevăr, datorită nobleţi gândirii şi acţiunilor sale, decât persoanele considerate „normale”.


Dupa parerea mea este o carte plina de haz, la care am chiar am ras. Conform cartii "Adevarata istorie a omenirii" pe care o mai rasfoiesc, este o carte care descrie un fel de initiere, Cervantes facand parte din cei initiati, alaturi de multe alte minti stralucite, de-a lungul anilor. Initierea consta in trecerea unor fel de teste, ritualuri prin care cel initiat este adormit, rastimp in care el trece in lumea de dincolo de unde se intoarce cu o cunoastere mai profunda asupra vietii cat si a mortii(viata de dupa).
avatar
Pushkatu
Forumist avansat
Forumist avansat

Mesaje : 831
Data de inscriere : 16/09/2010
Varsta : 29
Localizare : Bistrita, Podu Jelnii

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum